fbpxParempi kaikille.


EthosWork on vuonna 2018 perustettu innovatiivinen yritys, joka rakentuu vuosien monialaiselle ja palkitulle työlle organisaatioiden arjen etiikan parissa. Yrityksemme on olemassa, koska uskomme, että näkemyksemme eettisestä palvelumuotoilusta ja tältä pohjalta tarjoamamme etiikan ja vastuullisuuden palvelut ovat kaikkien hyväksi: parempi asiakkaille, työntekijöille, johtajille ja ylipäänsä organisaatioille ja näiden ympäristölle.

Etiikka on kuin unohdettu avain, jota ei hyödynnetä organisaatioiden toiminnassa läheskään niin paljon kuin olisi mahdollista.

Teesimme eettisen palvelumuotoilun hyödyistä löydät kattavammin täältä.

Me olemme

Filosofian tohtori Heikki Saxénilla on vuosien kokemus käytännöllisen etiikan tutkimuksesta, koulutuksesta ja kehitystyöstä eri organisaatioissa. Hän on työskennellyt hallintotieteen laitoksilla useassa suomalaisessa yliopistossa ja toiminut aiemmin myös pitkään toimittajana. Kansainvälistä näkökulmaa antavat opinnot Fulbright-stipendillä Harvardissa ja yhä jatkuva yhteistyö yliopiston kanssa. Heikki on lisäksi yksi yleishyödyllisen Bioetiikan instituutin perustajista ja hallituksen puheenjohtaja. Vuonna 2016 hän sai Unescon palkinnon bioetiikan edistämisestä Suomessa. Vuonna 2019 Pirkanmaan sairaanhoitopiiri myönsi hänelle yhdessä Salla Saxénin kanssa vuosittaisen etiikan edistämispalkintonsa.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Salla Saxén on koulutukseltaan sosiaalipsykologi, tutkija sekä inhimillisen ja yhteisöllisen ongelmanratkaisun jokapaikanhöylä. Häntä inspiroivat ihmisten väliset konfliktit ja eettisesti ristiriitaiset tilanteet. Lisäksi tunnepitoisten ongelmien selättäminen yhteistyösuhteessa ja ratkaisukeskeisesti asiakkaiden kanssa on lähellä hänen sydäntään. EthosWorkin työn ohella Salla viimeistelee parhaillaan väitöskirjaansa terveydenhuollon etiikasta, on mukana Bioetiikan instituutissa, pitää lyhytterapiavastaanottoa Tampereella ja opiskelee työnohjaajaksi. Vuonna 2019 Pirkanmaan sairaanhoitopiiri myönsi hänelle yhdessä Heikin kanssa vuosittaisen etiikan edistämispalkintonsa.

Jalat maassa kuin siilillä

Heikki on ehdottomasti Suomen ykkösnimi, kun tulee puhe etenkin bioetiikasta. Heikki on kova luu myös organisaatioetiikan suhteen. Heikin näkemykset ovat hienosti hioutuneet aina Harvardin käyneestä maailman kansalaisen näkemyksistä tänne peräpohjolan olosuhteisiin. Voin lämpimästi suositella hänen osaamistaan.

– Jani Rajaniemi, HT / yrittäjä, konsultti

Heikin monipuolisuus ja näkemyksellisyys luovat erinomaiset edellytykset antoisalle yhteistyölle. Jos organisaation kehityksessä on tärkeää huomioida eettiset näkökannat, niin hänen kanssaan kannattaa jutella!

– Tommi Aho, toimitusjohtaja, Codeo

Suosituksia Sallalle kattavasti täällä.

EthosWork eri palveluissa